Wat is Human Design?

Human Design is een fascinerend systeem dat jou inzicht geeft in hoe jij in elkaar zit. Je hoort wel eens grappen als: ‘die persoon heeft een gebruiksaanwijzing’. Ik kan je vertellen, iedereen heeft een gebruiksaanwijzing. Sterker nog: Human Design ís deze gebruiksaanwijzing. Dat klinkt veelbelovend, hè? Lees hier alles wat je over Human Design moet weten.

Human Design bestaat uit verschillende oude wijsheden, zoals astrologie, het chakra systeem en I Tjing. Het combineert wetenschap en spiritualiteit om een gedetailleerd beeld te geven van wie je bent en wat jouw missie hier op aarde is. Hierdoor krijg je inzicht in jezelf waardoor je jezelf gaat accepteren én je je echte potentieel gaat benutten. Human Design kent geen goed of fout. Ieder heeft zijn of haar eigen weg waarbij je leert het leven vóór je te laten werken. Het mag namelijk vanzelf gaan en ook nog eens leuk zijn! 

De geschiedenis van Human Design

Misschien heb je al in de gaten dat Human Design een bijzonder systeem is met een grote diepgang. De manier waarop Human Design is ontstaan, is ook fascinerend en een tikkeltje mysterieus. De Canadese Ra Uru Hu, de grondlegger van Human Design, dacht heel veel na over het leven en de wereld om hem heen. Door zijn gedachten en ervaringen te mixen met wat hij al wist, bedacht hij in 1987 Human Design. Zijn kennis en inzichten heeft hij later verwerkt tot het Human Design systeem dat jouw leven kan veranderen. Twee jaar later schreef hij de Rave I’Ching, de basis.

Wat is een Human Design chart?

Een Human Design chart is jouw unieke blauwdruk, de berekening van jouw geboortegegevens. Het klinkt misschien een beetje technisch, maar het is berekend aan de hand van de posities van planeten, poorten, kanalen en centrums in jouw energieveld op het moment van je geboorte en een paar maanden daarvoor. Veel mensen vinden hun chart een feest van herkenning en kunnen obstakels uit het verleden ineens goed begrijpen. Jouw chart laat jou zien wat je uniek maakt en wat het beste bij je past op alle vlakken in je leven.

Wat kan ik met Human Design?

Human Design is een experiment waarin je inzichten over jezelf opdoet die je sterker maken en jou helpen in je ware kracht te staan. 

Gedurende je leven kan je authentieke zelf vaak verdwijnen onder een dikke laag stof. Dit komt door allerlei overtuigingen die je jezelf hebt wijsgemaakt of door de rituelen en patronen die je hebt aangeleerd. Misschien zijn deze patronen ontstaan tijdens jouw opvoeding of door specifieke gebeurtenissen in jouw leven. Hierdoor raakt de ware jij, die eigenlijk al perfect is zoals ze is, bedekt onder lagen van twijfel en angst. Je handelt dan niet meer vanuit je authentieke zelf, maar laat je leiden door belemmerende overtuigingen die eigenlijk helemaal niet bij je horen.

Gelukkig biedt Human Design een helpende hand om dat stoflaagje grondig weg te vegen. Stel je voor dat jouw ware zelf een glanzende parel is, die tevoorschijn wilt komen en wilt stralen. Want dat is wie jij bent! Human Design begeleidt je in dit proces, zodat je niet alleen leeft, maar ook kunt gaan ondernemen op een manier die helemaal bij jou past! Tipje van de sluier: het mág vanzelf gaan, het mág leuk zijn en ja…er bestaat écht zoiets als een flow!

Klinkt goed, hè? Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn. Met Human Design zul jij dit doen vanuit je authentieke zelf. En die zelf, kan bergen verzetten als het moet. Je hoeft niet harder te werken of jezelf in allerlei bochten te wringen. Wat je wel moet doen? Dát is exact wat ik jou wil laten zien.

We all need people who will give us feedback. That’s how we improve.

Bill Gates

© Rianne van Baarsen
KvK: 69235996 

Niets van deze website mag worden gekopieerd of worden nagemaakt.