Blog

Deze zelfhulpboeken las ik in 2021

05/01/2022

zelfhulpboeken

In 2021 nam ik het voornemen om meer te lezen (ja, voornemens kun je ook gewoon midden in het jaar doen). Na een paar van m’n ‘readlist’ aangeschaft te hebben, dacht ik: dit gaat wel hard. In m’n portemonnee, maar ik begon ook op de lokale Bruna te lijken. Enfin, het is voor een goed doel: persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam er dus ook achter dat ik daar heel goed op ga. Deze boeken las ik in 2021:

Nooit meer te druk | Tony Crabbe

Als het gaat om tijdsmanagement en productiviteit, is dit boek m’n aanrader aan iedereen. Ik heb zelfs een hele productiviteitstraining op gebaseerd, want alles hierin is on-point en kun je direct mee aan de slag. Een cadeautje aan jezelf, want je houdt oprecht meer tijd over voor leuke dingen in ’t leven.

De meeste mensen deugen | Rutger Bregman

Misschien… is dit wel het beste boek dat ik ooit heb gelezen. Rutger Bregman weet je echt te pakken en nieuwe inzichten te geven. En dan niet dat je denkt “ja, vast”, maar echt “ja, shit man, je hebt gelijk”. Dat is voor mij ook de reactie waar ik naar op zoek ben bij zulke boeken. Koop dit, lees dit, geef het door.

Blondjes beleggen beter | Janneke Willemse

2021 was ook het jaar dat ik begon met beleggen! En dit boek gaf de doorslag. Janneke omschrijft het op zo’n manier dat je denkt: appeltje-eitje! En uit praktijk kan ik zeggen dat het ook echt niet ontoegankelijk is zoals vroeger. Ook jij kan gewoon beleggen en dit boek geeft jou een heel sterke basis. Ze heeft het boek overigens net een opfrisbeurt gegeven!

Helweek | Erik Bertrand Larssen

Oh, déze was heftig! Maar dan vooral omdat ik dit boek ook in de praktijk heb gedaan… De Helweek is bedacht door sir Larssen; een week lang alles uit je dag halen. Het zijn lange en pittige dagen, maar je krijgt shit gedaan en je neemt kwalitatieve rust. Life changing, aanrader. Overigens ook zijn boek Genadeloos en Nu! zijn toppers. 

Ongetemd leven | Glennon Doyle

Ik houuu van de energie van Glennon Doyle! Wat een powervrouw zeg. Door middel van dagelijkse situaties schetst ze situaties waarin de vrouw eigenlijk zo vaak wordt kleingehouden. Zonde en vooral onnodig. Een lekkere oppepper, want wie wil er nu niet ongetemd leven?

Miljonair met een gewone baan | Oeds-Jan Postma

Ik ga eerlijk met je zijn: deze kan echt weer van je lijst af. Hoe meer ik eraan terugdenk, hoe slecht ik het boek vind worden. Alles wat erin staat, kun je zelf prrrima bedenken. ‘Gewoon’ even sparen, ‘gewoon’ minimalistischer leven en ‘gewoon’ beleggen. De cijfers waarmee hij rekent zijn ook niet heel realistisch, dus sla deze vooral over.

Comments

  1. […] helemaal gaat om persoonlijke ontwikkeling. In 2021 ook al overigens, daarom las ik onder andere deze boeken, maar laten we die trend lekker voortzetten! Want je wordt er nooit slechter van om meer uit je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Articles

more from us

Deze boeken over Human Design helpen je in je experiment

Begin je aan Human Design, dan staat je een groot experiment te wachten. Echt groot, want het is een complex systeem waar ladingen informatie over te vinden is online. Waar begin je dan? En welke informatie is betrouwbaar? Wat goed is om je te realiseren, is dat veel informatie die je op internet vindt, niet per se hét Human Design systeem volgen. Het systeem is ontwikkeld door Ra Uru Hu, er zijn veel opleidingen te volgen, maar het gros van de ‘human design experts’ die je online vindt, hebben zo’n opleiding nooit gevolgd. Zij delen vooral informatie op basis van hun eigen ervaringen en dit heeft dus al een eerste filter erover zitten. Ik raad daarom iedereen aan om met een paar boeken te beginnen. Deze boeken zijn namelijk geschreven door échte experts, en die leveren je ook de informatie die je nodig hebt om met je experiment te starten. Nothing more, nothing less. Human Design: de blauwdruk van je leven – Guido Wernink & Sarah Leers In Nederland zijn maar weinig echte experts in Human Design, maar Guido en Sarah behoren tot die groep. Dit is het eerste Nederlandse boek over dit mooie systeem! En da’s wel fijn, want het leest soms toch wat lekkerder en begrijpelijker. In dit boek nemen ze je mee door de basis, op een manier zodat je het ook begrijpt en niet allerlei vakjargon. Ook beschikbaar als e-book! Understanding Human Design – Karen Curry Parker Na het lezen van het Nederlandstalige boek, ben ik overgestapt op deze Engelse van Karen Curry Parker. Karen Curry draagt veel bij aan het Human Design systeem, helemaal na het overlijden van Ra Uru Hu. Ze draagt het echt verder uit en ontwikkelt ook veel nieuwe programma’s en inzichten. Haar Quantum Alignment System is heel vet! Haar boek gelukkig

Read More »
productiviteit human design

3 inzichten in je productiviteit dankzij Human Design

Productiviteit is high topic de laatste jaren. Overal om je heen zie je boeken, cursussen en webinars die je beloven productiever te gaan werken. Tuurlijk, ik heb ook wel eens mijn tips gedeeld, maar dat betekent niet dat ze ook voor jou werken. Iedereen is namelijk anders! Dat content batchen voor de een wel werkt en voor jou niet, is oke. Dat focusuren voor jou niet werken, is oke. Dat mag je echt accepteren! Ook in jouw Human Design kun je veel inzichten halen die jou meer vertellen of je productiviteit en op welke manier werken bij jou past. Ik neem 3 onderdelen van je chart met je door! Root centrum Je Root centrum is een héle belangrijke in hoe jij werkt. Je root centrum gaat namelijk over je agressie, adrenalina en jawel, stress! En stress en productiviteit hangen nauw samen. Als je een gedefinieerde root hebt, heb jij een vrij stabiele manier van met stress omgaan. Jij panikeert niet zo als er ad-hoc iets moet gebeuren ;-). Voor je productiviteit kun je die continue, gezonde stress het beste gebruiken door deadlines te stellen. Jij zorgt er namelijk wel voor dat het op de deadline af is, any way around! Is jouw root ongedefinieerd? Dan wil je jezelf vooral veel tijd geven om een klus af te ronden. Strakke deadlines werken voor jou niet altijd, dus zet hem voor jezelf een paar dagen eerder. Daarnaast ben je ook gevoeliger voor energie uit dit centrum van buitenaf. Mensen met een gedefinieerd centrum kunnen jou een flinke lading stress bezorgen zonder dat dat nodig is! Leer om daar een scheiding tussen te maken: welke stress is van jou en welke neem je over van de ander? Sacral centrum Een definieerd Sacral centrum hebben alleen Manifesting Generators en Generators. Zij zijn degenen die

Read More »

Een duurzamere thuiswerkplek met een Stoov

Nu ik fulltime freelancer ben, heb ik aardig moeten zoeken naar m’n ideale thuiswerkplek. Vorig jaar hebben we wel de waskamer omgetoverd tot een fijn, klein kantoortje, maar dat wil niet altijd. Ohja, en het is soms een vrieskist. Het kamertje is niet warm te krijgen en de stookkosten zijn ook niet echt gunstig gezind deze dagen. Daarom kreeg ik onder de kerstboom een Stoov Big Hug cadeau, om toch warme billetjes te houden tijdens het werken. Wat is Stoov? Stoov zag ik al vaker voorbijkomen bij freelancers en via advertenties. Hun motto: “we warm people, not the planet.” Dan ben ik natuurlijk al verkocht. Stoov verkoopt comfortabele, verwarmde items voor in je huis. Kussen, hoezen, zelfs je hond wordt bediend door deze webshop. En wat research levert ook op dat een deel van hun producten worden gemaakt in een sociale werkplaats, dat alles te vervangen of te recyclen is en dat ze samenwerken met een bedrijf dat bomen plant in Tanzania. That’s what I love.  Kachel uit, Stoov aan Met Big Hug (de Woolly versie) ben ik in het bezit van een zachte, verwarmde stoelhoes die gewoon op accu kan werken. Dus de kachel kan uit, de Stoov aan en ik heb een warme zitplek om te werken! Wat aardig welkom is, want met typen beweeg je niet héél veel, kan ik je vertellen… Hij heeft drie standen; ik laat hem vaak even warm worden op de warmste stand en zet hem vervolgens op de laagste. Dan is het net goed om lekker mee te werken. Ingewikkeld in een fleecekleed zat ik altijd aan de eettafel (m’n vriend noemde me Karbonkel), maar ik kan in ieder geval weer lekker boven zitten. Dat kleedje.. daar heb ik nog wat verlatingsangst mee.  Hoeveel het nu echt scheelt met de stookkosten? Durf

Read More »